Продължава нощното нападение на дронове камикадзе, пуснати от руската армия. ВВС на украинските въоръжени сили и каналите за наблюдение съобщават, че няколко дрона летят към Житомир. Местни източници съобщават и за експлозии в района на Житомир. Дали става дума за попадения или за обстрел от ПВО, или и за двете, не става ясно от лаконичните съобщения.

Освен това, според украинските телеграм канали за наблюдение, дроновете - около две и половина дузини от тях - сега маневрират над Черниговска, Киевска, Харковска, Черкаска, Полтавска и Кировоградска области. Съобщения за работа на ПВО дойдоха от района на Днипро.

Въздушна тревога бе обявена в цяла Украйна, с изключение на западната част и Одеска област, където тревогата, обявена във връзка със заплахата от ракетен удар, беше отменена едва наскоро. Към 7 часа сутринта въздушна трегова има в 9 области предимно в Северна и Източна Украйна. 

По-рано тази нощ украинските канала съобщиха за взривове в беларуския град Гомел, след като два дрона камикадзе, изстреляни от руската армия, са полетели натам.

Беларуският опозиционен телеграм канал "Беларуский гаюн" съобщи за два взрива, включително звуци на ПВО охраната. По-късно бе съобщено, че беларуските ВВС са вдигнали два изтребителя. Украинските канали съобщиха преди това, че руските дронове след маневри над тяхна територия са се насочили към Беларус.

Гомел се намира на 30-40 км както от руската, така и от украинската граница.