Руските власти излязоха с първоначални коментари относно атаката на полигон във Волновахския район на Донецка област, където се предполага, че няколко десетки руски военнослужещи са загинали. По-рано източници от руската служба на Би Би Си съобщиха за възможното попадение на две ракети, изстреляни от реактивната система за залпов огън HIMARS.

Според кореспондент на Би Би Си, в момента на атаката на полигона са били в строени военнослужещи от 36-та гвардейска мотострелкова бригада, чиято постоянна дислокация е в град Борзя, Забайкалския край. Разпространената по-рано информация предизвика значително безпокойство, а губернаторът на Забайкалския край, Александър Осипов, предпазливо отхвърли разпространената информация за удара като "ненадеждна и силно преувеличена".

Въпреки това, Осипов косвено потвърди данните за удара, като обеща да предостави на близките на военните достоверна информация за случилото се и изпрати представители на регионалното правителство при тях, за да окажат подкрепа. В рамките на следващите 24 часа губернаторът обеща да предостави на всяко семейство пълна и достоверна информация за съдбата на войниците.

В социалните мрежи се разпространява различна информация за броя на загиналите, като някои оценки достигат до над 60 души. Руската служба на Би Би Си разполага със снимки и видеозаписи от ударения полигон, но е избрала да не публикува снимките по етични причини.

Натиск довел до смъртта на популярен руски военен блогър

Той съобщава за 16 хиляди загинали руски войници в битката за Авдеевка