Трима души бяха задържани при проведената антитерористична операция в южния руски регион Дагестан. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на Националният комитет за борба с тероризма.

От ведомството посочват, че арестуваните са планирали редица терористични престъпления. При проверката на местата, където са задържани престъпниците, са открити автоматични оръжия, боеприпаси и самоделно взривно устройство, готово за употреба.

По-рано щабът съобщи, че заподозрени престъпници са били блокирани от службите за сигурност в няколко апартамента в жилищни райони на областната столица Махачкала и един от най-големите градове в републиката - Каспийск.

Режимът на антитерористична операция както в Махачкала, така и в Каспийск беше отменен в 12:00 местно време.

Русия е в повишена степен на тревога след масовата стрелба в концертна зала в Москва на 22 март.

Припомняме, че на 22 март в концертната зала "Крокус сити хол" в района на Красногорск край Москва имаше въоръжено нападение, което отне живота на поне 144 човека. Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за нападението.

Някои от атентаторите се оказаха таджикистански граждани. Таджикистан задържа девет души, заподозрени във връзки с масовата стрелба.

Русия провежда антитерористична операция в Дагестан

Русия провежда антитерористична операция в Дагестан

Все още информацията е оскъдна