И в руски, и в украински информационни канали се съобщава за активизирането на руската армия в района на Работино, информира Би Би Си.

Според руския провоенен телеграм канал WarGonzo руските войски са атакували от Новопрокоповка и Вербово. "Има тактически напредък и в двата сектора", пише авторът на телеграм канала Семьон Пегов.

Украинската страница Deep State също съобщи предния ден за масирана атака от Работино към Вербово. Според информацията руските войски са успели да пробият отбраната югоизточно от Вербово и сега украинските войски "решават този проблем". До неделя вечерта интензивността на боевете там намаля.

Някои руски части също успяха да проникнат в село Работино, "но мнозинството бяха ликвидирани", пише Deep State.

Според стратегическия комитет на украинските въоръжени сили, в района на Работино врагът "безуспешно се е опитал да атакува позициите на нашите войски" 10 пъти.

Припомняме, че именно в този регион украинските сили по време на широко прокламираното лятно контранастъпление успяха да си върнат някои окупирани територии.

Междувременно ВВС на украинските въоръжени сили съобщиха за общо четири руски дрона, свалени през нощта на 19 февруари над Украйна.

ISW: Ситуацията в Авдеевка - между недостига на оръжие за Киев и руската пропаганда

ISW: Ситуацията в Авдеевка - между недостига на оръжие за Киев и руската пропаганда

ISW все още не е видял доказателства в подкрепа на всички руски твърдения