Западът трябва да изостави илюзиите за нанасяне на стратегическо поражение на Русия, за да си върне доверието на Москва. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

Всичко, което се случва сега, е изключителен избор на Запада, който дълги години потъпкваше основите на дипломацията, принципа на неделимостта на сигурността и злоупотребяваше с доверието на Руската федерация, подчерта дипломата.

За да възстановим доверието, нашите бивши партньори трябва да отхвърлят илюзиите за възможността да ни нанесат стратегическо поражение и да се научат да уважават фундаменталните интереси на други държави, отбеляза той.

По отношение на коментара на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, че Русия трябва да промени поведението си в името на възможността да подобри отношенията си с Вашингтон, Антонов заяви, че не работа на американците да дават съвети на Русия. Руският дипломат е категоричен, че Русия няма да се откаже от защитата своите жизненоважни интереси и суверенна външна политика.

Ръководителят на руската дипломатическа мисия добави, че американските власти трябва да спрат да лъжат себе си и другите.

Не нашата страна придвижи военната си машина до границите на НАТО и инициира безброй санкции, залагайки на краха на Русия. Не ние започнахме масовото експулсиране на дипломати и конфискуването на дипломатическо имущество, каза още той.

Русия за новата военна помощ: Успокоение за Киев, докато е на ръба на загубата

Русия за новата военна помощ: Успокоение за Киев, докато е на ръба на загубата

САЩ предоставят въоръжение за 100 млн. долара