На 8 май Московският градски съд ще разгледа жалбата на заместник-министъра на отбраната на Руската федерация Тимур Иванов срещу неговия арест. Това са съобщили за ТАСС в Басманският съд на Москва.

"Жалбата срещу ареста на Тимур Иванов е насрочена за разглеждане на 8 май", каза събеседникът на агенцията.

Припомняме, че на 24 април бе арестуван Иванов по обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери.

По същото дело бяха арестувани бизнесмените Сергей Бородин и Александър Фомин, които следователите обвиниха в даване на подкуп.

Трети задържан по делото за подкуп около руския заместник-министър на отбраната

Трети задържан по делото за подкуп около руския заместник-министър на отбраната

Съдебната служба каза, че той е заподозрян в "предоставяне на услуги" на Тимур Иванов

По-късно стана ясно, че е задържан и бившият ръководител на няколко компании, подчинени на руското министерство на отбраната, Антон Филатов, бивш подчинен на Иванов. Не се съобщава в какво е обвинен Филатов и по какво наказателно дело е арестуван.

Според информация от правоприлагащите органи подкупът е бил даден под формата на предоставяне на услуги, чиято цена може да надхвърли 1 милиард рубли.

В същото време разследването установява съпричастността на зам.-министъра към евентуални други престъпления по служба, като по случая може да се появят нови обвиняеми.

Иванов отрича да е замесен в получаване на подкуп и е готов да даде подробни показания, за да докаже невинността си. Сметките и активите на всички обвиняеми по делото бяха запорирани като част от временните мерки.

Обвиненията срещу Иванов предвиждат до 15 години затвор.