Руските войски се приближават към Лисичанск, а градът е обстрелван от въздуха, съобщава ръководителят на Луганската областна администрация Сергей Гайдай.

В резултат на вражеския обстрел на Николаев е загинал един човек, двама са ранени, две предприятия бяха разрушени. Повредени са и няколко къщи. Информацията е на кмета на Николаев Олександър Сенкевич, цитиран от УНИАН. Пострадало е и едно училище. При удара на едно от предприятията е възникнал пожар при запалването на материалите, заради което и черен дим е обгазил целия град. 

Украинските власти и медии не потвърждават твърдението на руските военни, че за последното денонощие с високо прецизно оръжие са елиминирали до 500 военнослужещи от 59-а механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, които са били разположени в цеховете на Николаевския корабостроителен завод "Океан".

Русия твърди, че е ликвидирала 500 украински бойци в завод в Николаев

Русия твърди, че е ликвидирала 500 украински бойци в завод в Николаев

С един удар на високоточно оръжие

Руската федерация се опитва да постигне победа единствено чрез количествено предимство

Средно на един изстрел от украинската артилерия се падат шест залпа, изстреляни от вражеската артилерия, заяви днес и говорителят на украинското министерство на отбраната Олександър Мотузяник.

В същото време ефективността на руските пехотни части остава ниска, особено в градските райони", е оценката на Мотузяник.