Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща да изгради "Века на Турция" върху реформите и дейностите, които правителството му ще извърши през следващите пет години, съобщава "Хюриет".

"Целта ни е да превърнем борбата на страната ни за независимост и нейното бъдеще през новия век на нашата република в нов възход и нов социален договор във всички области. Подготвихме се и създадохме своя екип за тази цел", подчерта той във видеообръщение по случай Курбан Байрам.

"Поставили сме си цели и със сигурност ще изпълним "Века на Турция", като вървим по пътя на нашия народ. Ще работим с цялото си сърце през следващите пет години, както сме правили през последните 21 години, и никога няма да изоставим своята работа и задължения", увери Ердоган.

Той припомни, че Турция успешно е провела парламентарните и президентските избори през май с около 90% избирателна активност, което е предизвикало възхищение в света.

Ердоган иска по-демократична конституция за Турция

Ердоган иска по-демократична конституция за Турция

Турският лидер приветства президентската система на управление

"Несъмнено победителят на изборите е цяла Турция с нейните 85 милиона граждани. Нашата страна спечели още пет златни години, в които ще има инвестиции, услугите и реформи", обеща той.

Ердоган подчерта, че ще работи заедно с членовете на Народния алианс за постигане на тези цели през следващия период, така че мечтата за "Века на Турция" да стане реалност.

Той открои и усилията на правителството да възроди живота в 11-те провинции в южната част на страната, силно засегнати от земетресенията през февруари, при които загинаха над 50 000 души и бяха разрушени цели градове.

Реджеп Ердоган положи клетва за трети президентски мандат

Реджеп Ердоган положи клетва за трети президентски мандат

Турският президент ще обяви своя кабинет по-късно днес

"Работите ни по възстановяването вървят с пълна скорост. През октомври и ноември постепенно ще започнем да доставяме първите постоянни къщи", увери Ердоган.

Той припомни, че правителството ще построи 650 000 домове и ще предаде 319 000 от тях в рамките на една година, както е обещало.

"Тъй като изборите от 14 и 28 май вече са зад гърба ни, имаме възможност да се съсредоточим повече върху проблемите на нашата страна. Ще посветим цялата си енергия на растежа на Турция и на удовлетворяването на исканията на нашия народ", изтъкна Ердоган.