Германският върховен съд реши със закон, че инцестът е криминално престъпление и отхвърли искането на мъж, който има четири деца от сестра си, предаде Би Би Си.

Съдът прецени, че има основание да защити „семейния ред" и да предотврати сериозни генетични заболявания, до каквито обикновено води кръвосмешението.

Мъжът, на име Патрик С., вече е лежал в затвор за кръвосмешение, но делото по искането му още не е решено.

Той е осиновен и се е срещнал със сестра си през 2000 година, малко преди да се запознае с рождената си майка.

Федералният конституционен съд заяви, че законът срещу инцеста е в съответствие с конституцията на Германия.

Въпреки това един от съдиите е бил против. Той казва, че наказанието трябва да е във връзка с престъпление и че законът „се основава най-вече на морални убеждения, а не толкова на конкретна защита от законодателството."

Патрик С. е излежал повече от две години от присъдата си. През 2005 година е осъден на две години и половина лишаване от свобода. Сега той се изправя пред възможността да се върне в затвора и да излежи останалата част от присъдата си.

Сестра му Сюзън, също е обвинена в кръвосмешение и е условно пусната на свобода за периода от една година.

Адвокатът на Патрик, Ендрик Вилхелм, оспори закона за инцеста и го определи като „историческа реликва". Двойката не е навредила на другите по никакъв начин, добавя още той.

Но съдът реши, че сексуалните отношения между брат и сестра „не им се отразяват по особено негативен начин, но могат да навредят на семейството и обществото и да има последствия за децата, който се раждат от тази връзка."

Патрик С. От Лайпциг е осиновен на 4 години и се срещнал със сестра си през 2000 година, докато е издирвал рождената си майка.

По това време той е бил на 24, а сестра му на 16 години.

Техните 4 деца са на възраст между 6 години и 34 месеца. Три от тях са осиновени от други семейства.