Американски и британски военни самолети са нанесли нови въздушни удари срещу обекти на хусите в Йемен в понеделник, според съобщение на йеменската групировка.

Все още няма данни за жертви или щети.

Няма незабавен коментар от САЩ.

Шест удара са били насочени към квартал Джабана в крайбрежната провинция Ал Худейда, съобщи управляваната от хусите телевизия Ал-Масира.

Американски и британски самолети също така са извършили четири въздушни удара в окръг Ал-Фаза в същата провинция, каза телевизионният оператор.

Припомняме, че хусите атакуват товарни кораби в Червено море, притежавани или управлявани от израелски компании или транспортиращи стоки до и от Израел в знак на солидарност с Ивицата Газа, където повече от 31 700 души вече са убити във военния конфликт с Израел.

Контейнеровоз на израелска компания бе ударен край Йемен

Контейнеровоз на израелска компания бе ударен край Йемен

Не се съобщава за жертви и ранени

След като САЩ и Обединеното кралство започнаха ответни въздушни удари, хусите обявиха, че смятат всички американски и британски кораби за военни цели.

Коалиция, ръководена от САЩ - под името Operation Prosperity Guardian - извършва периодични въздушни удари от 12 януари, които бяха насочени към обекти на хусите в части от Йемен в отговор на атаките в Червено море.

Червено море е един от най-често използваните морски пътища в света за доставки на нефт и гориво.

САЩ унищожили 4 дрона и ракета на хусите край Йемен

САЩ унищожили 4 дрона и ракета на хусите край Йемен

Бунтовниците изстреляли ракета в Аденския залив, но тя не е причинила щети