Пентагонът купува системи за противовъздушна отбрана NASAMS за Украйна на стойност 182 млн. долара

Министерството на отбраната на САЩ е подписало договор с Raytheon Co. за закупуване на усъвършенстваните системи за противовъздушна отбрана (NASAMS), които да подпомогнат сигурността на Украйна. Приблизителната дата на заключване на сделката е 23 август 2024 г., се посочва в изявление на Пентагона.

ПВО, дронове и радари праща САЩ за Украйна

ПВО, дронове и радари праща САЩ за Украйна

Байдън: Мракът, който движи автокрацията, не може да се сравнява с пламъка на свободата, който осветява душите на свободните хора

Тази седмица САЩ обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 3 млрд. долара. Както бе обявено от Министерството на отбраната на САЩ, пакетът, предоставен в рамките на Инициативата за подпомагане на сигурността в Украйна, ще бъде дългосрочна инвестиция в изграждането на въоръжените сили на Украйна, която продължава да защитава своя суверенитет.

Като част от новия пакет САЩ се ангажират да предоставят на Украйна шест допълнителни NASAMS, както и голямо количество боеприпаси за различни видове оръжия и друго военно оборудване.

Пентагонът заяви, че от януари 2021 г. насам САЩ вече са предоставили или планират да предоставят военна помощ на Украйна в размер на 13,5 млрд. долара.

До 3 години Украйна казва "сбогом" на съветското оръжие

До 3 години Украйна казва "сбогом" на съветското оръжие

Киев ще използва въоръжение по стандартите на НАТО