Пентагонът реши да отложи пълното производство на пето поколение изтребители-бомбардировачи F-35 за неопределен период, пише "Блумбърг".

Агенцията уточни, че американските военни все още не са готови да информират кога ще бъдат готови за бойни изпитания, които се отлагат от 2017 г.

САЩ и Израел провеждат учения с Ф-35

САЩ и Израел провеждат учения с Ф-35

Те ще се провеждат само по въздух и няма да има контакт между военнослужещите, въпреки че израелската армия забрани международните учения с чужди сили заради пандемията от коронавирус

Тестовете бяха насрочени за декември 2020 г. Според прессекретаря на заместник-ръководителя на Пентагона Елън Лорд те са били отменени поради "технически проблеми" и въздействието на пандемията от коронавируса.

До март тази година трябва да се вземе решение за масово производство. Ще бъде определена нова дата въз основа на независима техническа експертиза.

Пентагонът обяви цената на Ф-35 за следващите три години

Пентагонът обяви цената на Ф-35 за следващите три години

От Lockheed Martin Co обявиха, че всяка държава, която има изтребители Ф-16, е потенциален клиент

Вече са доставени над 600 от потенциалните 3200 изтребителя от програмата F-35 и изтребителят се използва от военните в девет държави, включително американските военновъздушни сили и морската пехота.

Но все още не е демонстрирал своята ефективност срещу най-предизвикателните руски и китайски системи и средства за ПВО. Това трябва да стане в сложен наземен симулатор във военноморската въздушна база в Мериленд.