Президентът на САЩ Джо Байдън призова в четвъртък Конгреса да одобри още 33 милиарда долара за подкрепа на Украйна и да попълни изчерпаните американски арсенали, като каза, че цената на защитата на демокрацията "не е евтина", предаде The Washington Times.

Драматичното увеличение на американската военна, икономическа и хуманитарна помощ за Украйна беше поискано, след като руски сили бомбардираха няколко района на Украйна.

Столицата Киев беше посложена вчера вечерта на ракетен обстрел, докато генералният секретар на ООН правеше първото си посещение в града от началото на 2-месечната инвазия, както и по време на посещението на българския премиер Кирил Петков.

Загинали и ранени след ракетен удар в Киев
Обновена

Загинали и ранени след ракетен удар в Киев

Кулеба написа, че това се случва, докато Гутериш и Петков са на посещение

Това беше подчертано с възмущение от украинския външен министър Дмитро Кулеба. 

Най-малко един човек беше убит в Киев, а няколко бяха хванати в капан сред развалините на две сгради, които бяха ударени.

Това са най-агресивните удари по украинската столица, откакто руските сили се оттеглиха от града преди седмици в лицето на яростната съпротива от страна на Украйна. военни.

Байдън обяви вчера, че ще изпрати предложение за законодателен пакет, който ще държи руското правителство и руските олигарси отговорни за войната на президента Владимир Путин срещу Украйна, става ясно от публикувано изявление на сайта на Белия дом.

Зеленски пред Кирил Петков: Всяка страна помага така, както може

Зеленски пред Кирил Петков: Всяка страна помага така, както може

Помолили са ни да ремонтират тяхна военна техника в наши заводи