Администрацията американския президент Джо Байдън е съобщила на украинския държавен глава Володимир Зеленски, че Русия подготвя пълномащабно нахлуване през близките 48 часа, пише Newsweek с позоваване на информация от американското разузнаване.

Посочва се, че наблюдатели на въздушния трафик са забелязали, че Русия е нарушила въздушното пространство на Украйна. Според наличните данни сутринта в сряда руски самолет, вероятно разузнавателен, и извършил полет над Украйна.

Шолц: Путин търси повод за окупация на цяла Украйна, Зеленски не се поддаде

Шолц: Путин търси повод за окупация на цяла Украйна, Зеленски не се поддаде

Светът не подкрепя Кремъл…

В публикацията се отбелязва, че американската страна отправя подобно предупреждение към Киев за трети път в рамките на месец.

"Путин не може повече да държи толкова многобройни войски в полеви условия", посочва събеседник на изданието във връзка с вероятността от руско нахлуване.

Друг представител на американската администрация смята, че операцията ще започне с кибератака, след която ще последва наземно нахлуване, вероятно през нощта. Същевременно се отбелязва, че плановете на Кремъл може да се променят в зависимост от конкретните обстоятелства.

Според оценки на Пентагона, планираното руско нахлуване може да включва въздушни удари, крилати ракети и наземна операция. Подобна атака може да се проведе не само през окупирания Донбас, но и от Беларус - към Киев.

Украинската Рада въведе извънредно положение в цялата страна

Украинската Рада въведе извънредно положение в цялата страна

Заради заплахата от руско настъпление…