САЩ работят със своите съюзници, за да изпратят заедно единно и категорично послание на Северна Корея, че нейните действия ще имат последствия. Това заяви американският държавен секретар Хилъри Клинтън, цитирана от СиЕнЕн.

Вчера тя се е срещнала с руския и китайски външни министри, с който са обсъдили действията на КНДР. СиЕнЕн припомня, че Съветът за сигурност на ООН прие декларация срещу Северна Корея, с която осъди последните ядрени опити на страната.

Според източници от Белия като част от мерките, които се подготвят срещу КНДР са забрана за издаване на визи на официални лица от страната, както и редица търговски ограничения. Обмисля се и налагането на оръжейно ембарго.

Припомняме, в края на май Северна Корея заплаши, че в случай, че международният натиск се усили, тя ще продължи да увеличава военната си мощ.

По-рано днес стана ясно, че Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ир е поискал от задграничните мисии и представители на страната да положат клетва за вярност пред неговия по-млад син Ким Йонг Юн.