Сблъсъци и запалени автомобили в Париж, "жълти жилетки" са подпалили кола на военен патрул до Айфеловата кула, съобщава ТАСС. Обикновено във всяка патрулна кола има въоръжени с автомати четирима или шест войници. Полицията е задържала няколко души.

Основната група протестиращи се е преместила на десния бряг на Сена на площад Трокадеро. Придвижват се със запалени факли и скандират антиправителствени лозунги, въпреки че според заявлението на организаторите на демонстрацията е трябвало да приключи в 17часа.

Има съобщения, че мъж е изгубил ръката си от граната GLI F4.

Жълтите жилетки тръгват от Триумфалната арка на 13-ти протест

Жълтите жилетки тръгват от Триумфалната арка на 13-ти протест

Парижката полиция блокира част от Шанз-Елизе, до резиденцията на Макрон

12 хиляди души участват в протеста на "жълтите жилетки" във Франция, съобщава министерството на вътрешните работи на Франция.

Според тях, по улиците на Париж има 4 хиляди демонстранти. Данните, събрани от МВР, показват по-ниска активност на "жълтите жилетки", отколкото преди седмица, когато по това време в страната са били 17,4 хиляди, а в Париж - 8 хиляди.

Според информация, предоставена от канала на БФМ, 15 души са задържани от полицията в Лион. Все още няма точни данни за Париж, но е известно, че има повече от десет задържани.

Протестиращите, отивайки към района на Марсово поле са подпалили няколко мотоциклета, кола, кофи за боклук и различни строителни материали.

Разрешиха на полицията във Франция да използва оръжия при протести

Разрешиха на полицията във Франция да използва оръжия при протести

Да му мислят "жълтите жилетки"