Руските войски са ударили украинската Херсонска област с управляеми бомби, като в резултат на атаката са били ранени седем души. Това съобщи началникът на Херсонската областна военна администрация Александър Прокудин, цитиран от УНИАН.

"Руснаците атакуват района с управляеми бомби. Вечерта бяха регистрирани три атаки от вражески самолети по Берислав, две по Новоберислав и една по Казацки", каза той. Според Прокудин засега се знае за седем жители на региона, които са били ранени в резултат на вражеска атака.

От руски обстрел е пострадала болница в Херсон

От руски обстрел е пострадала болница в Херсон

Основната сграда на болницата е разбита

В момента се изяснява по-подробна информация за пострадалите и размера на щетите.

По-рано вечерта, на 6 април, руснаците са атакували село Змиевка в община Берислав. Те са хвърлили експлозивите с дрон. Известно е, че четирима цивилни са ранени. Те са били хоспитализирани в най-близкото лечебно заведение и впоследствие откарани в Херсон.

Руската федерация почти ежедневно обстрелва Херсон и близките населени места, като ударите често са насочени и срещу цивилни. Така например на 1 април руснаците удариха с артилерия Херсон, в резултат на което загина един човек. Освен това руснаците са стреляли по село Казацкое, където са улучили и частна къща.

В резултат четирима души са ранени.

Окупационната власт в Херсон: Ще стигнем до Одеса и Измаил!

Окупационната власт в Херсон: Ще стигнем до Одеса и Измаил!

И украинците никога няма да стигнат до Крим, убеждава Владимир Салдо

Въпреки това на 5 април артилеристите от Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна унищожиха полевото оръдие "Хиацинт-Б" на руските войски, което обстрелваше мирни села.