Изпълняващият длъжността губернатор на окупационните власти в Херсонска област Владимир Салдо заяви, че информацията, че украинските войски ще започнат контранастъпление, е фалшива. Той говори пред тържествено събрание по повод деветата годишнина от Кримската пролет.

Модерните укрепления, издигнати в Херсонска област, няма да позволят на украинските въоръжени сили да достигнат Крим в случай на контраофанзива, уверен е Салдо.

"Искам да разсея лъжата, че киевският режим все повече се опитва да убеди кримския и херсонския народ, че те (украинците, бел.ред.) ще преминат в контранастъпление."

Руският окупационен управител посочва, че в последните няколко месеца са изградени най-модерните укрепления, а имат и Днепър, който е много труден за преодоляване. Изградена е и цялата система за управление. Затова и той гледайки линията на съприкосновение е убеден, че няма да бъде позволено на врага да влезе на полуострова.

"Повярвайте ми, никой никога няма да стигне до Крим", заяви Салдо.

Салдо припомня и посещението си в Крим през 2014 г. в навечерието на референдума, когато "всички мислели, че зад Крим с Русия ще се обединят и Херсонска, Николаевска и Одеска област".

"Но за съжаление, това не се случи", отбелязва Салдо, но вдъхновява с заклинателна фраза: "Ще си върнем Херсон, ще стигнем до Николаев, Одеса и Измаил."

Блинкън: Крим е червена линия за Путин

Блинкън: Крим е червена линия за Путин

Той се опасява от по-широк руски отговор на опитите за неговото превземане