Поредица от удари бяха насочени към държания от йеменските бунтовници пристанищен град Ходейда в събота, съобщава АФП. Ударен е склад за гориво в пристанището.

Чути са няколко силни експлозии.

Според Mehr, ударът е бил извършен от израелските военни. 

Медии в Йемен съобщиха, че израелските атаки са били насочени към съоръжения за рафиниране на петрол в пристанището.

Йеменското министерство на здравеопазването е съобщило, че при удара има жертви, според Press TV.

Хутите усилват атаките с дронове

Хутите усилват атаките с дронове

Последната атака е комбинирана - с летящ дрон, последван от морски дрон

Службата за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) съобщи в събота, че ѝ е докладвано за две нападения срещу кораб, който се е намирал на 64 морски мили северозападно от йеменския град Моха. Корабът е бил леко повреден.

Капитанът на кораба съобщава за "две нападения": първото от безпилотна летателна система, която се е взривила в непосредствена близост до кораба и е причинила незначителни щети; второто от безпилотен надводен кораб (БПЛА), който също се е взривил в непосредствена близост до кораба.

След това капитанът съобщи и за "допълнителни наблюдения на безпилотни летателни апарати", като добави, че "корабът и екипажът са в безопасност".

През последните дни хусите засилиха атаките си. Вчера те повредиха товарен кораб в Аденския залив. В петък йеменските бунтовници изстреляха две ракети и повредиха контейнеровоз, плаващ под флага на Сингапур.

Хусите поеха отговорност за удара по Тел Авив

Хусите поеха отговорност за удара по Тел Авив

При атаката с дрон загина един човек, а други осем бяха ранен

Нощната атака срещу товарния кораб "Лобивия" бе извършена, след като съюзените с Иран хути поеха отговорност и за удара с безпилотен самолет с голям обсег в центъра на Тел Авив, при който загина един човек, а други четирима бяха ранени.