Южна Корея обмисля да наложи свои санкции срещу Северна Корея, след като изолираната комунистическа държава засилва напрежението с ракетните и ядрените си провокации. Това обяви заместник-министърът на външните работи на Южна Корея, но уточни, че все още не е взето решение за това, съобщава "Ройтерс".

Южна Корея и САЩ с военноморски учения на фона на заплахите на КНДР

Южна Корея и САЩ с военноморски учения на фона на заплахите на КНДР

В ученията участват изтребители, хеликоптери и 40 военноморски кораба и подводници

Заместник-министърът Лим Сун-нам коментира темата по време на съвместна пресконференция в Сеул със заместник държавния секретар на САЩ Джон Съливан и японския заместник-министър на външните работи Шинсуке Сугияма.

Представителите на САЩ, Южна Корея и Япония са се разбрали да опитат всички възможни дипломатически възможности, за да постигнат мирно и пълно разрешаване на ядрената криза, предизвикана от Северна Корея, уточнява "Йонхап".

Вчера беше съобщено, че Съливан и Сугияма са се съгласили да увеличат натиска върху режима в Пхенян, след като се срещнаха в Токио, предупреждавайки, че е от решаващо значение "да бъдем подготвени за най-лошото".

Тилърсън: Дипломацията на САЩ за КНДР ще продължи до хвърлянето на първата бомба
Обновена

Тилърсън: Дипломацията на САЩ за КНДР ще продължи до хвърлянето на първата бомба

Той иска да стане ясно, че има военни варианти на масата

Съливан обаче подчерта, че приоритетът все още е в областта на дипломацията и забраната на ядрените оръжия, повтаряйки позицията на американския държавен секретар Рекс Тилърсън, който подобно заяви, че дипломацията със Северна Корея ще бъде преследвана "до първата хвърлена бомба".