Властите в Северна Корея съобщиха, че случаи на треска, за които се предполага, че всъщност са COVID-19, остават под 20 хиляди за пети ден.

Продължава спадът на заразени с треска в КНДР

Продължава спадът на заразени с треска в КНДР

Паднаха под 30 000 за денонощие

Официалната севернокорейска централна новинарска агенция (KCNA) съобщи в четвъртък, че около 13 000-100 нови пациенти с треска са били регистрирани до 18 часа в сряда в цялата страна.

Цитирайки данните на националния щаб за превенция на спешни епидемии, KCNA каза, че около 16 хиляди пациенти са се възстановили през същия период.

Северът не спомена нови смъртни случаи, смъртни случаи или смъртност.

Последната актуализация дойде миналия четвъртък, когато KCNA каза, че е докладван един нов смъртен случай, което увеличава броя на смъртните случаи до 73-ма починали.

 КНДР с нов спад на заразени с треска

КНДР с нов спад на заразени с треска

Паднаха под 20 000 за денонощие към неделя

Общо случаите от края на април нараснаха до около четири и шест милиона, като севернокорейските власти твърдят, че всички с изключение на около 22 хиляди са се възстановили напълно.

Според официалните изчисления на Севера, ежедневните нови случаи на треска са достигнали връх на 15 май при близо 400 хиляди, но броят продължава да спада и падна под 20 хиляди за първи път в неделя.