Комунистическият режим в Северна Корея обяви, че "сериозно обмисля" повторното въвеждане на държавната политика за изграждане на ядрен арсенал на страната, ако САЩ не облекчат тежките санкции срещу режима, съобщава "Франс прес".

Въпреки че вождът на изолираната държава Ким Чен-ун се съгласи по-рано през годината на ядрено разоръжаване, Вашингтон подчерта, че напредъкът на Северна Корея е твърде бавен, отказвайки да разхлаби санкциите срещу комунистическия режим.

Северна Корея крие ядрените си обекти

Северна Корея крие ядрените си обекти

Ким Чен-ун хитрува

"Повторното въвеждане на държавната политика (за сдобиване с ядрен арсенал) и промяната на линията могат сериозно да бъдат обмислени", предупреждава режимът, допълвайки, че "подобряването на отношенията и санкциите са несъвместими".

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео посети Пхенян по-рано този месец за преговори относно ядреното разоръжаване. Ким приветства "продуктивните и чудесни" дискусии, които е имал с Помпео. Ким също така заяви, че Северна Корея оценява "усилието" на американския президент Доналд Тръмп за изпълнението на споразумението, което двамата постигнаха по време на срещата им Сингапур през юни.

Северна Корея разрешава инспекции на ядрения полигон Пунгери

Северна Корея разрешава инспекции на ядрения полигон Пунгери

Това обяви президентът на Южна Корея