Военният министър на САЩ Джеймс Матис заяви в Индия, че Вашингтон иска да намери мирно решение на кризата около Северна Корея, съобщава "Франс прес".

По време на съвместна пресконференция с индийския си колега Нирмала Ситараман, Матис обеща, че САЩ ще се опитат да съхранят начина, по който постъпват спрямо Северна Корея, "колкото е възможно по-дълго" в сферата на дипломацията.

Американският военен министър добави, че Вашингтон ще продължи да оказва икономически и дипломатически натиск върху Пхенян, за да го накара да се откаже от ядрената си програма.

Северна Корея обвини САЩ в обявяване на война

Северна Корея обвини САЩ в обявяване на война

Ще сваля US бомбардировачи наред, дори и да не се намират във въздушното пространство

В понеделник външният министър на Северна Корея Ри Йон-хо обвини САЩ, че са обявили война на страната, след като американският президент Доналд Тръмп заплаши Пхенян в "Туитър". Тръмп предупреди, че Северна Корея "няма да бъде наоколо още дълго", ако Ри "повтаря мислите на лидера на страната Ким Чен-ун", когото той нарече "малък ракетен човек".

Матис също така изказал мисли относно тероризма. Той заяви, че САЩ са поели ангажимент в борбата срещу тероризма, но отбеляза, че това изисква много усилия и "работа в екип" от всички страни, за да бъде разрешен проблемът.