Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Джон Бренън е предупредил американското правителство относно аналогичен отговор на руската хакерска атака по време на президентските избори.

"Не мисля, че трябва да прибегнем до някои тактики и техники, които нашите противници използват срещу нас. Мисля, че ние трябва да запомним за какво се борим", заявява Бренън в интервю за националното обществено радио.

"Ние се борим за нашата страна, нашата демокрация, нашия начин на живот и да сме ангажирани. И хитростите и измамите, с които някои наши опоненти и противници се занимават, мисля, че са под величието на тази страна", коментира Джон Бренън.

70% от американците не вярват в руските хакерски атаки

70% от американците не вярват в руските хакерски атаки

демократите обвиниха Русия за загубата на Хилъри Клинтън

Американски официални представители обвиниха руския президент Владимир Путин и разузнавателните агенции на страната за хакерските атаки по време на президентските избори в САЩ в усилие да помогне на републиканеца Доналд Тръмп. Москва отхвърли обвиненията за намеса в изборите на 8 ноември, които бяха спечелени от Тръмп.

Президентът Барак Обама, който беше поискал шпионските агенции да предоставят анализ за руската намеса в изборите преди Тръмп да встъпи в длъжност на 20 януари, миналата седмица изрази силно предположение, че Путин лично е наредил хакерските атаки. Той също остави отворена вратата за отмъщение, вероятно при администрацията на Тръмп.

Джон Бренън също прогнозира, че въпреки падането на Алепо в ръцете на лоялните до сирийския президент Башар ал-Асад сили, няма да има край на насилието там.

"Падането на Алепо за мен не е знак, че ще има край на този конфликт, защото аз съм убеден, че много, много от онези опозиционери, онези, които опитват да възстановят страната за своите семейства, своите съседи, своите деца ще продължат да се бият", коментира шефът на ЦРУ.