Възможна е нова среща на директора на руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин и шефът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, съобщава ТАСС.

Запитан дали може да има друга такава среща, Наришкин отвърна: "Това е възможно". Той уточни, че времето за евентуална нова среща може да бъде определено "по споразумение" между двете страни.

Датата на нова потенциална среща между директора на руското външно разузнаване Сергей Наришкин и шефа на ЦРУ Уилям Бърнс все още не е известна, но подобна комуникация би била полезна, заяви на свой ред говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той обаче отказа да коментира конкретни въпроси, които в момента се обсъждат между Русия и европейските специални служби, като препрати този въпрос към спецслужбите.

Шефовете на руското и американското разузнаване се срещнаха за последен път в централата на Националната разузнавателна организация на Турция в Анкара на 14 ноември. Руският външен министър Сергей Лавров посочи, че Съединените щати са настояли за поверителност на комуникационния канал между Бърнс и Наришкин, но тази информация веднага е изтекла, след като американската делегация е пристигнала в Анкара.

Шефовете на ЦРУ и ФСБ са разговаряли в Турция

Шефовете на ЦРУ и ФСБ са разговаряли в Турция

Не се разкриват подробности