Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс и директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин са се срещнали в Анкара преди дни, съобщи в. "Хюриет".

Среща не е била обявена публично преди това. Източници от Белия дом потвърдиха за срещата, като информираха, че Бърнс не води никакви преговори относно продължаващата руска инвазия в Украйна, според частната телевизия НТВ.

Вашингтон осъди днешната руска ракетна атака срещу Украйна

Вашингтон осъди днешната руска ракетна атака срещу Украйна

САЩ потвърждават подкрепата си за Киев

Бърнс информирал за последиците от използването на ядрено оръжие в Украйна, съобщи информационният канал, цитирайки източници от Белия дом.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че не може нито да потвърди, нито да отрече информацията за разговорите в Анкара.

За последен път руската и американската делегация се срещнаха в Женева на 10 януари за разговори относно гаранциите за сигурност. Липсата на практически резултати от януарския преговорен процес често се разглежда като дипломатическа предпоставка за избухването на военни действия в Украйна.

Патрушев: Западните оръжия и чуждестранните бойци са приоритетни цели в Украйна

Патрушев: Западните оръжия и чуждестранните бойци са приоритетни цели в Украйна

Според него Русия ще изпълни целите на своята "специална военна операция"

Междувременно външният министър Мевлют Чавушоглу проведе телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров. Страните не предоставиха никакви подробности. И двамата мъже са в Бали за участие в срещата на върха на Г-20.