Киев се опита да атакува цели на руска територия с дронове, поне 4 безпилотни летателни апарата (БПЛА) бяха унищожени от системи за противовъздушна отбрана близо до Крим. Това са съобщили от руското министерство на отбраната, цитирани от ТАСС.

"На 17 септември, около 1:15 московско време, опитът на киевския режим за извършване на терористична атака с БПЛА срещу обекти на територията на Руската федерация беше спрян. Дежурните системи за ПВО унищожиха два украински безпилотни летателни апарата превозни средства край западното крайбрежие на Кримския полуостров", отбеляза ведомството.

По-късно информацията бе актуализирана и броят на дроновете бе увеличен на шест.

Припомня се, че на 14 септември руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на 11 украински дрона над Крим.

Руските дронове търсят украинските самолети, удрящи Крим

Руските дронове търсят украинските самолети, удрящи Крим

Това съобщи полковник от ВВС на Украйна

Украински морски дрон повреди малък руски ракетен кораб край окупирания Крим, съобщи в петък източник от украинското разузнаване, което противоречи на руска информация, според която атаката е била отблъсната.

Киев, който се опитва да засили ударите срещу Русия в Черноморския регион, заяви, че неговите атаки тази седмица са унищожили руска система за противовъздушна отбрана в Западен Крим, тежко са повредени два военноморски кораба и са ударени два патрулни кораба.

Руското министерство на отбраната съобщи за украинска атака срещу "Самум" в изявление в четвъртък, но каза, че тя е била отблъсната и че военноморският дрон е бил унищожен.

Взривове и пожар в западната част на Крим, вероятно е поразена система С-400
Обновена

Взривове и пожар в западната част на Крим, вероятно е поразена система С-400

В района на Евпатория има няколко военни части