Киев заяви в петък, че атака на руски дронове през нощта срещу регион, в който се намира украинско военно летище, показва, че Москва издирва военни самолети, участващи в ударите тази седмица по окупирания от Русия Крим.

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че Русия е изстреляла 17 безпилотни самолета "камикадзе" по централната област Хмелницки, където се намира военновъздушната база Староконстантинов, която е атакувана многократно по време на войната. В изявление се казва, че е свалил всички тях.

Отломки повредиха 12 къщи и счупиха прозорци в училище, но никой не е пострадал, каза регионалният служител Серхий Тюрин.

"Хмелницка област беше атакувана. Разбираме какво търси врагът: къде командването е скрило нашите бомбардировачи след събитията, които се случиха наскоро в морето близо до Крим", каза полковникът от ВВС Юрий Игнат в телевизионни коментари.

Русия, която нахлу в Украйна преди близо 19 месеца, не коментира веднага думите му.

Украйна съобщи , че е нанесла ракетен удар по корабостроителница в кримското пристанище Севастопол рано в сряда и че е нанесла сериозни щети на два военноморски кораба.

Киев не каза какви ракети са били използвани. Sky News съобщи, че доставените от Великобритания крилати ракети Storm Shadows, изстреляни от украинските военни самолети, са участвали в операцията

Русия завзе и анексира стратегическия черноморски полуостров Крим от Украйна през 2014 г.

Шойгу провери модернизацията на руските ядрени подводници

Шойгу провери модернизацията на руските ядрени подводници

Военният министър посети водеща военна корабостроителница в Далечния изток