Шестгодишно момиче, което беше ранено по време на атака с дронове в Приморско-Ахтарск, почина в болница, съобщи губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев. Той потвърди, че отломките от свалени дронове са паднали върху триетажен жилищен блок, като при атаката са пострадали шест души, включително две деца. Думите му са цитирани от Би Би Си.

"Освен това е нарушена работата на енергоподстанция, която захранва значителна част от града. В момента се провеждат ремонтно-възстановителни работи," написа Кондратиев.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че през нощта руските ПВО сили са свалили 14 безпилотни летателни апарата (БПЛА) над Краснодарския край и 10 над Ростовска област. Тази информация беше предадена от РИА "Новости".

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов съобщи, че ПВО системите са отразили атака от "няколко въздушни цели" в Ростов-на-Дон. Местни близки до властта канали съобщиха, че дронове са били забелязани в близост до ТЕЦ-2 в Ростов и че в района са възникнали пожари. Първоначално имаше три пожара, но в момента гори само един.

Краснодарският край свали украински дронове

Краснодарският край свали украински дронове

Няма данни за жертви и ранени