Кампанията на Тръмп потвърди, че шестима служители, работещи за митинга в Тълса, са дали положителни тестове за коронавирус, съобщи Си Ен Ен.

"Съгласно протоколи за безопасност, служителите на кампанията се тестват за COVID-19 преди събития. Шест членове на авансовия екип са дали положителни резултати от стотици извършени тестове и незабавно се прилагат карантинни процедури.

Няма COVID-позитивни служители или някой, който е в непосредствен контакт, на днешния митинг или в близост до присъстващите и избраните служители. Както по-рано беше обявено, всички участници в митинга получават проверка за температурата, преди да преминат през сигурността, в този момент им се дават ленти за китки, маски за лице и дезинфекция на ръцете ", каза в изявление Тим Мъртау, директор по комуникационните кампании на Тръмп.

NBC първи съобщи за положителните тестове.

Митингът се свиква въпреки продължаващата пандемия от коронавирус. Наскоро Оклахома отчете своето най-голямо увеличение на случаите на коронавирус от началото на пандемията, а арената, където ще се проведе митингът, поиска писмен план от кампанията "подробно описва стъпките, които събитието ще предприеме за здраве и безопасност, включително тези, свързани с това до социално дистанциране.

Самият Донналд Тръмп на няколко пъти заяви, че той не е носител на заразата.