Ракетен обстрел в петък в украинския Днипро са ранени 30 души, трима от които са в тежко състояние.

Това написа в Telegram началникът на Днепропетровската регионална военна администрация Сергей Лисак, цитиран от "Укринформ".

"Според актуализирани данни 30 души са ранени от ракетни удари в Днепър, 20 от тях са в болница, а трима са в тежко състояние", пише Лисак.

По думите му в момента на нападението в родилния дом е имало 12 жени. Всички бързо са прехвърлени в бомбоубежище. В сградата на лечебното заведение са изпочупени прозорци, нанесени са и тавани. Всички пациенти и медицински персонал обаче са в безопасност.

Зеленски: Русия атакува с почти всички въздушни оръжия от арсенала си

Зеленски: Русия атакува с почти всички въздушни оръжия от арсенала си

Украйна ще отговори на руските удари, закани се Володимир Зеленски

По-рано бе съобщено, че шестима души са били убити и 28 ранени при руска ракетната атака срещу Днипро.

В петък Руската федерация атакува Украйна с почти всички въздушни оръжия, които има в арсенала си. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в Telegram, като спомена и Днипро. 

"Родилен дом, учебни заведения, търговски център, многоетажни сгради и частни къщи, търговски склад, паркинг. Киев, Лвов, Одеса, Днипро, Харков, Запорожие и други наши градове", изброи засегнатите части Зеленски.

Той подчерта, че днес Русия е ударила територията на Украйна с почти всичко, което има в арсенала си: ракети "Кинджал", С-300, крилати ракети, БПЛА. Освен това, според Зеленски, стратегическите бомбардировачи са изстреляли X-101/X-505.

Изстреляни са около 110 ракети, като голяма част от тях са свалени, посочи Зеленски. В резултат на обстрела има десетки жертви и ранени.