Щабът на Доналд Тръмп ще подаде по късно днес съдебен иск за частично преброяване на гласовете в щата Уисконсин, съобщи Fox News.

Според представители на местната изборна администрация щабът на Тръмп вече е осигурил 3 ​​млн. долара за оспорване на победата на Джо Байдън.

Според официалните резултати новоизбраният президент на САЩ спечели щата с над 20 000 гласа предимство пред Тръмп.

Тръмп: Демократите торпилираха изборите по-успешно от чуждите сили

Тръмп: Демократите торпилираха изборите по-успешно от чуждите сили

Обвинение от Белия дом за честността на изборите

Междувременно Републиканската и Демократическата партия продължават битката си в щата Джорджия, където през януари трябва да се проведе балотаж на изборите за Сената, тъй като нито един от кандидатите не получи мнозинството от гласовете. Щатът стана критично важен за двете партии, тъй като може да реши коя от тях ще получи контрол над Сената.

Междувременно Тръмп за пореден път разкритикува президентските избори, които се проведоха в страната на 3 ноември, като подчерта позицията си, че е имало "противоконституционни" нередности в "манипулиран" процес на преброяване на гласовете, като твърди, че той е спечелил президентската надпревара.

В поредица от публикации в "Туитър" Тръмп повтори позицията си, че "изборни измами" е имало "в цялата страна", като твърди, че предполагаемото малтретиране на наблюдателите на изборите на Републиканската партия било "обида за Конституцията".

Тръмп уволни ключов шеф от службите за сигурност

Тръмп уволни ключов шеф от службите за сигурност

Поредна жертва на изборите