Предизборният щаб на Тръмп публикува изявление, в което настоява, че президентската надпревара "не е приключила", въпреки че демократът Джо Байдън поведе в ключовия суинг щат Пенсилвания.

Тръмп признава загубата на президентските избори?

Тръмп признава загубата на президентските избори?

Това го били посъветвали негови съветници

"Тези избори не са приключили. Невярната прогноза на Джо Байдън като победител се основава на резултати в четири щата, които са далеч от финала", настоя главният съветник на предизборния щаб Мат Морган в изявление, свързано с щата Джорджия, който "се насочва към преброяване", Пенсилвания, в който имаше "много нередности", както и Невада и Аризона.

Според Морган Тръмп бил на път "да спечели Аризона категорично, въпреки безотговорното и погрешно "връчване" на щата в полза на Байдън от страна на Fox News и "Асошиейтед прес". 

Изявлението на предизборния щаб на президента дава ясно да се разбере, както CNN съобщи, че Тръмп няма намерение да отстъпва към момента.

Малко по-рано се появи информация на Fox News, че Тръмп е готов да признае поражението си, ако преброяването на гласовете покаже, че Байдън е спечелил изборите.

"Байдън разчита на тези щати заради фалшивите си претенции към Белия дом, но след като изборите приключат, президентът Тръмп ще бъде преизбран", заключи Морган.

Байдън на крачка от Белия дом - поведе на Тръмп в Пенсилвания
Обновена

Байдън на крачка от Белия дом - поведе на Тръмп в Пенсилвания

Демократът води на държавния глава Доналд Тръмп с 5587 гласа