Правителството на Сингапур повече няма да поема разходите по лечението на коронавирус на пациенти, които са избрали да не се ваксинират, става ясно от публикация на Business Insider.

До момента властите покриваха лечението на сингапурци, постоянно пребиваващи и притежатели на дългосрочни пропуски, освен ако лицето не е дало положителен тест след завръщане от пътуване в чужбина.

"Мярката беше наложена, за да не допринасят финансовите грижи на хората за обществената несигурност, докато Covid-19 беше все още непознато заболяване. За повечето ваксинирани този специален подход за сметките ще продължи, докато ситуацията стане по-стабилна", посочва се в изявление на здравното министерство на страната.

Ведомството заявява още, че неваксинираните представляват "значително мнозинство от тези, които се нуждаят от интензивни болнични грижи, и непропорционално допринасят за натоварването на здравните ресурси".

Хиляди в Нова Зеландия казаха "не" на задължителната ваксинация

Хиляди в Нова Зеландия казаха "не" на задължителната ваксинация

Демонстрацията беше мирна, като много хора са издигали плакати с искания за връщането на свободите им

От 8 декември пациентите, които не са ваксинирани по свой избор, ще бъдат таксувани за лечението на коронавирус. Правителството все пак ще покрива разходите на тези, които нямат право на ваксинация, включително деца под 12 години.

Поне 85% от населението на Сингапур е ваксинирано, а 18% са си поставили и трета бустерна доза, сочат правителствени данни.

6 седмици затвор за британец, обиждащ хора и отказващ маска във влак в Сингапур

6 седмици затвор за британец, обиждащ хора и отказващ маска във влак в Сингапур

40-годишният Глин казал и че Covid е измама, направена му е психиатрична оценка