В четири украински области тази сутрин бе обявена въздушна тревога, съобщиха украинските власти.

Сирени звучат в Днепропетровска, Кировоградска, Полтавска и Черкаска област.

В Днепропетровската област е ударено съоръжение на транспортната инфраструктура, като има сериозни разрушения, съобщи ръководителят на областната прокуратура Валентин Резниченко.

Ръководителят на военната администрация Олександър Вилкул заяви, че руската армия е извършила ракетна атака срещу град Кривой Рог. 

През нощта с артилерия е обстрелван и Никополския район.

Въздушна тревога бе обявена и в град Запорожие. През нощта руската армия е ударила с ракети С-300 и селскостопанско предприятие в покрайнините на Запорожие - ферма за щрауси. Председателят на Запорожката военна администрация Олександър Старух съобщи за пожар в района, но без човешки жертви. Освен това през нощта на 27 ноември руската армия е нанесла ракетни удари по предградията на Запорожие.

Въздушната тревога продължава близо 9 часа и има пет вражески атаки от окупирания Енергодар. Поразени са две общини - Краснохрихоревск и Марганец.

ISW: Студът усложнява бойните действия в Украйна

ISW: Студът усложнява бойните действия в Украйна

Продължават проблемите с мобилизацията и опитите за депортиране на украински семейства

Обилни снеговалежи се очакват от днес в Източна и Северна Украйна, като денем и нощем температурите ще падат под нулата. Милиони хора, ще останат без електричество и отопление. Вчера операторът на електропреносната мрежа "Укренерго" съобщи, че ще може да покрие само три четвърти от нуждите на потреблението, което налага ограничения и прекъсвания на електрозахранването в цялата страна.

Последната руска бомбардировка в сряда нанесе най-тежките щети досега в конфликта, оставяйки милиони хора в Украйна без ток, вода и отопление.