Сирийският външен министър Уалид Муалем изрази готовност да се присъедини към редиците на Хизбула и предупреди, че сирийската армия е готова да отговори незабавно на всяко израелско нападение.

Готов съм да стана войник на разпореждане на Хасан Насрала, каза министърът при пристигането си в Ливан като символичен жест, предаде Ройтерс.

Запитан относно опасенията, че войната в Ливан може да прерасне в регионална война, Уалид Муалем приветства тази възможност като „добре дошла".

Ще отговорим на всяко израелско нападение незабавно, каза сирийският министър.

След разговорите си с ливанския президент Емил Лахуд Муалем отново подчерта, че ако Израел нападне Сирия по суша или по въздух, ще последва незабавен отговор.

Освен това сирийският външен министър разкритикува проектът за резолюция на Съвета за сигурност на ООН за прекратяване на огъня като несправедлива за Ливан и обслужваща интересите на Израел.

Насрала и ливанската съпротива защитават достойнството на арабската нация и единството на нацията така, като защитават достойнството на Ливан, единството на Ливан и на ливанския народ, каза сирийският първи дипломат, който утре ще присъства на среща на външните министри на арабските страни в Бейрут.