Сирийската противовъздушна отбрана е свалила няколко цели, но не е сваляла израелски боен самолет снощи. Това съобщава руската държавна новинарска агенция РИА "Новости", цитирайки неназовани източници от областта на сигурността в Сирия.

Информацията на "Новости" си противоречи с по-ранна информация на същата руска агенция, позоваваща се на същия източник, според когото Сирия била свалила боен самолет на Израел, както и четири ракети, насочени към град Кисуа, южно от столицата Дамаск.

САЩ не желаят смяна на режима в Сирия

САЩ не желаят смяна на режима в Сирия

Сирийският народ трябва да реши кой ще ги води

От въоръжените сили на Израел заявиха, че по-ранната информация за свален израелски самолет или въздушна цел е фалшива.

Междувременно "Ройтерс" съобщава, цитирайки сирийските държавни медии, че сирийската противовъздушна отбрана снощи е свалила "вражески цели" в район, в който според местни разузнавателни източници има съоръжения, финансирани и подкрепяни от Иран.

Според сирийските държавни медии сирийската противовъздушна отбрана е свалила "вражески цели", летящи над град Кисуа и е "успяла да осуети техните цели" въпреки "интензивността на агресията".

Русия публикува видео от полет на новия изтребител Су-57 в небето над Сирия

Русия публикува видео от полет на новия изтребител Су-57 в небето над Сирия

"В условията на реална бойна обстановка"

Сирийските държавни медии са цитирали сирийски военен източник, но той не е уточнил каква е била мишената или откъде е дошла.

Районът, където се е случил инцидентът, е където ливанската радикална групировка "Хизбула", която е подкрепяна от Иран, има свои комуникационни и логистични центрове в южната част на Сирия близо до границата с Израел.

Сред ударените цели са били две сирийски военни бригади, където "Хизбула" е укрепена заедно със склад за ракети близо до нейните бази край границата с Ливан.

За разлика от предишни случаи, сирийските власти този път не обвиниха Израел.

Възможно е турски войски да влязат в Сирия без предупреждение

Възможно е турски войски да влязат в Сирия без предупреждение

Ердоган обещава да унищожи всички терористични групи на изток от река Ефрат