При обстрел, извършен от сирийски бунтовници, са били убити няколко деца в училище в контролираните от правителството западни части на град Алепо.

Това съобщават сирийските държавни медии и Сирийският център за наблюдение на човешките права, само ден след като при въздушни удари по училище в контролирано от бунтовниците село в Идлиб, което се намира на около 50 км от Алепо, отбелязва "Ройтерс".

Въздушни удари убиха повече от 20 души и раниха други 50 край сирийско училище

Въздушни удари убиха повече от 20 души и раниха други 50 край сирийско училище

В провинция под контрола на бунтовниците

Снарядите са ударили два квартала, съобщава сирийската държавна агенция САНА, като се уточнява, че в училището в района "Шахаба" са били убити три деца и са били ранени повече от дузина други, а при друга атака са били убити трима души в Хамдания.

Сирийският център за наблюдение на човешките права, който е базиран във Великобритания и който наблюдава продължаващата вече над 5 години война, твърди, че шест деца под 16-годишна възраст са били убити при две атаки, включително бебе.

Най-големият сирийски град преди войната, Алепо е разделен между правителството и опозиционни групи в продължение на години.

В сряда въздушни удари поразиха училище в село Хаас в контролирания от бунтовниците Идлиб, убивайки най-малко 15 ученици, атака, за която западните страни обвиниха сирийската армия и руските военновъздушни сили. Москва отрече да е участвала.