Правителството "Борисов 2" оставя всички сектори на управлението в много добро състояние. Това заяви в интервю за БиТиВи вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Той смята, че служебното правителство няма от какво да се притеснява, а само трябва да работи.

Относно повдигнатия от новоизбрания президент ген. Румен Радев въпрос за подновената обществена поръчка за тол системата, Томислав Дончев заяви, че президентът има право да изразява обществени позиции и да задава въпроси. Той не е чиновник, който само разписва документи.

Румен Радев иска да се спре обществената поръчка за тол таксите

Румен Радев иска да се спре обществената поръчка за тол таксите

Заръката на Борисов трябвало да се спазва

Дончев намира дебата по темата за изчерпан, тъй като ресорната министърка в оставка е дала много подробни разяснения.

Вицепремиерът сподели, че много го притеснява, когато някой знае резултата на една обществена поръчка преди тя да е проведена. Той направи коментара си във връзка с твърдения на Радан Кънев, че ГЕРБ и БСП опитват да дадат поръчката за тол системата на фирми, свързани с Васил Божков. Томислав Дончев определи изказването като несериозно и подчерта, че това е поредният опит ГЕРБ да се пакетира с какво ли не.

Отново спряха обществената поръчка за тол системата

Отново спряха обществената поръчка за тол системата

Заради поредна жалба

Относно ситуацията в Хитрино, Дончев заяви, че инициативният комитет от хора, които са на място, е най-голямата гаранция, че средствата ще бъдат разходени спрямо нуждите. Той отбеляза, че са отпуснати достатъчно пари, за да се възстанови селото. Според Дончев към края на лятото Хитрино би могло да изглежда по-добре отколкото преди катастрофата.