Руският министър на вътрешните работи Рашид Нургалиев разпореди на големите гари и летища в Русия да има ежедневен патрул от специално обучени служебни кучета, съобщава РИА Новости.

Решението е било взето на съвместно съвещание днес между вътрешното министерство и . На него е било обърнато внимание, че трябва да се засили ролята на Главното управление на транспортакинологичната служба за обезпечаването на вътрешния ред и сигурността в страната.

За целта специални сътрудници с обучени кучета ще подсилят охраната на жп гарите и летищата за предотвратяване на възможни терористични акции.

Вчера президентът Дмитрий Медведев лично реши да провери каква е ситуацията с охраната на големите транспортни точки в Москва.

При проверката на Киевски вокзал президентът е установил, че в салона за чакащи няма нито един милиционер и нито една рампа за проверка с металотърсач.

Нургалиев изтъкна, че вместо приказки, е нужна ефективна работа за безопасност на транспорта и стриктно изпълнение на задачите от всички служители.