Заради неплатени сметки е било спряно електричеството на стадион в Русия, построен специално за тазгодишното Световно първенство по футбол.

Това са обявили от местен доставчик на електроенергия в град Самара пред "Ройтерс", като това става, въпреки че руският президент Владимир Путин заяви, че не желае подобни обекти да бъдат занемарявани и изоставяни.

От "Самараенерго" са посочили, че електроснабдяването е било прекъснато, тъй като компанията ПСО Казан, която е построила стадиона с капацитет 42 хил. места, не е плащала сметките си за ток през тази година и е задлъжняла в размер на 9 216 000 рубли (137 600 долара).

"Чакахме дълго време, отложихме прекъсването на електроснабдяването", отбеляза говорителката на "Самараенерго" Олга Перкова и допълни: "Тъй като ПСО Казан не реши проблема с плащането на дълга си, беше взето решение да се спре електричеството."

Ала след среща на ръководството на компанията, "Самаранерго" е решила да пусне тока заради предстоящите мачове от руското футболно първенство на "Самара Арена", въпреки че остава неясно кога ПСО Казан ще изчисти дълга си.

Футболен клуб "Криля Советов" (Самара), който играе в руската Премиер лига, ще срещне Анжи (Махачкала) на "Самара Арена" в събота.

Строителството на "Самара Арена" беше завършено в последния възможен момент преди Световното първенство след поредица от забавяния на строителните дейности.

Стадионът беше домакин на шест мача от Световната купа, включително на четвъртфинала между Англия и Швеция, който англичаните спечелиха с 2-0.