В северния косовски град Зубин Поток в продължение на четвърт час е имало стрелба, а близо до град Косовска Митровица са избухнали две експлозии. Това съобщи сръбският вестник "Вечерне новости".

Според вестника експлозиите са регистрирани в Звечан, който се намира в областта Косовска-Митровица в Косово. Преди това е имало съобщения за стрелба в друг район в Северно Косово.

Сърбия заговори за изпращане на войска в Косово

Сърбия заговори за изпращане на войска в Косово

Напрежение в Северно Косово

По-рано беше съобщено, че на контролно-пропускателния пункт Ярине е задържан бившият полицай от вътрешното министерство на републиката Деян Пантич, който е заподозрян в тероризъм. След това сърбите започнаха да издигат барикади в Северно Косово и Метохия, а в големите градове бяха включени сирени.

Освен това сръбският президент Александър Вучич заяви, че Белград ще изпрати искане до международната мисия KFOR за разполагане на военен персонал на територията на Косово и Метохия в съответствие с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН. Той подчерта, че решението на Косово да изпрати молба за членство в ЕС на 15 декември е нарушение на Вашингтонското споразумение.