Един човек е загинал, а други трима са ранени след стрелба в сряда вечерта в търговския център "Сиело виста" (Cielo Vista) в Ел Пасо, Тексас.

Това съобщи CNN. Телевизията се позова на данни от полицията.

Двама мъже са задържани и вече няма заплаха за обществото, заяви временно изпълняващият длъжността началник на полицията в Ел Пасо Питър Пацилас на пресконференция в сряда вечерта.

"Беше хаотично. Хората избягаха. Бяха уплашени", каза сержант Робърт Гомес.

Двама пострадали мъже са докарани в Университетския медицински център в Ел Пасо в критично състояние, потвърдиха от болницата за CNN. Състоянието на третия пострадал мъж, който според Гомес също е хоспитализиран, не е ясно.

Полицията в Ювалди, Тексас временно с нов шеф след клането в гимназията

Полицията в Ювалди, Тексас временно с нов шеф след клането в гимназията

Униформените бяха посложени на критики заради забавена реакция на сигнала

Търговският център се намира в непосредствена близост до Walmart, където при стрелба през 2019 г. загинаха 23 души, а други близо две дузини бяха ранени. Миналата седмица 24-годишният стрелец се призна за виновен по 90 федерални обвинения в рамките на споразумение за признаване на вина.

Досега през тази година в Съединените щати е имало повече от 70 масови стрелби Както CNN, така и Архивът за оръжейно насилие (GVA определят) "масова стрелба" като стрелба, при която са ранени или убити четирима или повече души, без да се включва стрелецът.