Министерството на външните работи на талибаните, които контролират Афганистан, призова българските власти да накажат виновните за смъртта на мигрантите от Афганистан, предава руската информационна агенция "Интерфакс"

"Искаме всички международни организации и особено страната, в която стана трагедията, да арестуват и поставят трафикантите в ръцете на закона", казаха талибаните в изявление, публикувано в неделя в афганистанските медии.

Припомняме, че телата на 18 нелегални мигранти от Афганистан, починали в резултат на задушаване, бяха открити в изоставен камион край село Локорско , недалеч от Околовръстния път на София. Телата бяха открити в специален тайник под трупи от дървен материал. Общо най-малко 50 души са били натъпкани в неголемия камион, 34 оцелели бяха хоспитализирани в столичните болници, включително пет деца.

Талибанското външно министерство изрази съболезнования на семействата на жертвите на трагичния инцидент и призова всички афганистанци да не застрашават живота си, като се доверяват на измамници и контрабандисти.

Разкриха каналджиите, отговорни за смъртта на 18-те мигранти, 6-ма с обвинения

Разкриха каналджиите, отговорни за смъртта на 18-те мигранти, 6-ма с обвинения

Един е избягал зад граница