Владимир Зеленски отложи посещението си в Израел, което според някои информации беше планирано за 7 ноември.

Това съобщи руската служба на Би Би си.

Твърди се, че причината е, че информацията за посещението е била разпространена преди време. Това пише вестник Times of Israel, позовавайки се на свои източници в израелските дипломатически кръгове.

Същите източници потвърдиха за изданието, че Зеленски все още планира да дойде в Израел, но датата на посещението все още не е определен.

Плановете на президента на Украйна да посети Израел, който е във фаза на активни военни действия с групировката Хамас, станаха известни на 4 ноември, но според вестник Times of Israel, поради изтичане на информация, тези планове трябваше да да се промени, тъй като Зеленски искаше новината за посещението му да се появи едва след като той вече е пристигнал в Израел.

Очевидно това не е първият път, когато посещението на Зеленски в Израел се отлага. Преди повече от две седмици той самият предложи да дойде там, но поради войната с Хамас, която тъкмо започваше, Тел Авив счете подобно посещение за ненавременно.

Сега обаче, както каза същият представител на израелските дипломатически кръгове пред вестника, "ако президентът Зеленски дойде, той ще бъде посрещнат с отворени обятия".