В Крим повече от 20 телевизионни канали са излъчили обръщение на украинския президент Володимир Зеленски, съобщава УНИАН. 

Както съобщава РБК-Украйна, позовавайки се на източници в спецслужбите, спецоперацията е проведена от Главното разузнавателно управление. Във видеото Зеленски говори по-специално за успехите на Украйна в Черноморския регион.

"Бих искал отделно да кажа на всички наши хора в Крим, в Севастопол, във всички окупирани региони на юг и изток от нашата държава - в момента окупирани региони: скъпи украинци, всички вие чувствате, че руското присъствие на нашата земя няма да вечно. Знам това. Украйна ще върне своята територия, нашия народ. Ние няма да оставим никого на окупаторите", подчертава държавният глава.

Зеленски похвали украинците за борбата с Русия и зимната стихия

Зеленски похвали украинците за борбата с Русия и зимната стихия

Интензивните боеве продължават, а 10 области са без ток

В същото време  високопоставният проруски служител Олег Крючков заяви, че редица местни интернет доставчици са били хакнати.

"Техническите служби работят. Всички проблеми ще бъдат разрешени скоро", каза той.

В Крим има истинска "експлозия" на шпиономания. Руснаците издирват представители на украинския ъндърграунд и съставят списъци с неблагонадеждни хора. Руските сили за сигурност оценяват протестния потенциал на полуострова на 30 хиляди души, твърдят още украинските медии.

Освен това онзи ден Крим беше обхванат от мощна буря. Проруските власти са заявили, че стотици животни са умрели в музея-аквариум в резултат на лошото време. Кримският мост е пострадал от природни бедствия и е построен незаконно. Щетите на прелеза обаче не са толкова критични, че да се налага затварянето му.

Зеленски за войната: Няма да свърши толкова бързо, колкото ни се иска

Зеленски за войната: Няма да свърши толкова бързо, колкото ни се иска

Интервю за Fox News