Британският премиер Тереза Мей дефилира в Саудитска Арабия в строг костюм, но без забрадка на първата си среща с управляващия елит на Арабската страна, съобщи Мирър.

Мей се приземи в Рияд във вторник, по време на втория етап от тридневното си турне в Близкия изток. Тя рискува да разгневи своите домакини, като отказва да покрие главата си.

Марин льо Пен отказа да сложи забрадка при среща с главния мюфтия на Ливан

Марин льо Пен отказа да сложи забрадка при среща с главния мюфтия на Ливан

Даде "кръгом" и си замина

Преди нея предишната първа дама на САЩ Мишел Обама и германският канцлер Ангела Меркел, както и германският военен министър Урсула фон дер Лайен отказаха да сложат забрадка при посещението си в Саудитска Арабия.

Мей иска да бъде модел за подражание на жените в Саудитска Арабия, които все още са доста ограничени във всекидневния живот. "Надявам се, че хората ще ме виждат като жената-лидер. Те ще да видят какво жените могат да постигнат и как жените могат да бъдат на значителни позиции", каза тя.

В Саудитска Арабия на жените е забранено да шофират, контактите им са ограничени и не могат да се омъжат или да напуснат страната без разрешение на техния баща или съпруг.