Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис обяви, че премиерът Тереза Мей е поставила на мястото им с ясната си позиция европейските лидери след изтичането на информация от вечерята в Лондон в края на миналия месец, на която присъства включително председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщават британските медии. 

Причината за "поставянето на място" на евролидерите и че те са станали по-сговорчиви била, че Юнкер признал, че изтичането на информация от вечерята било грешка, а главният преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние вече бил по-конструктивен

Според министъра преговарящият екип на британския премиер по Брекзит е показал, че е готов за сериозна работа и няма да се поддаде на глупавите игри на Брюксел.

"Европейската комисия се опита да малтретира британския народ, но той не може да бъде малтретиран и правителството няма да го позволи. Така че Тереза Мей им даде ясно да разберат това и беше напълно права", изтъкна Дейвид Дейвис. 

Той призна, че в преговорите по Брекзит ще има много трудности и напрегнати моменти, че Брюксел често ще изпитва доколко британците са готови да се борят за правата си, но той е убеден, че Великобритания ще постигне добро споразумение.