Грозни разполага с документи, които потвърждават, че някои райони от Ингушетия принадлежат на Чечня.

Това е заявил, цитиран от ГазетаРу, президентът на Чечня Рамзан Кадиров.

Време е ясно да се обозначи граничната линия в съответствие със закона. Ние знаем коя е нашата територия и при никакви обстоятелства няма да я оставим извън пределите на административните ни граници. Но няма да посегнем и на метър чужда земя, заявява Кадиров по време на заседание на правителството.

Той уточнява, че има документи, които потвърждават принадлежността на Сунженския и част от Малгобекския райони на Ингушетия към Чечня.
По думите на Кадиров съществуват архивни документи доказващи това, като Ингушетия никога не е разполагала с такива.

В същото време Рамзан Кадиров обвини държавния глава на Ингушетия Юнус-бек Евкуров, че се опитва да скара чеченци и ингушети.

На обвиненията на Евкуров, че Кадиров унижава народа на Ингушетия, чеченският лидер заявява, че никога не би унижил ингушетите и не би позволил и на друг да го направи. Смятам, че именно хора като Евкуров се опитват да разделят двата братски народа, заявява на свой ред Кадиров.

Той продължава по адрес на ингушетския си колега - „Евкуров казва, че Рамзан Кадиров не знае законите и историята. Аз не съм историк и не съм длъжен всичко да знам. Когато ми е нужно, питам тези, които знаят. Такива като Евкуров никога няма да могат да дадат оценка на Рамзан Кадиров. За човек говорят делата му."

По време на заседанието председателят на парламента Абдурахманов е посочил, че специална група работи по този въпрос, изучавайки архивните документи. По думите му до първи януари цялата документация ще е готова за законно установяване границите между субектите във федерацията.