Украинският премиер Тимошенко почти оправда своя руски колега Путин, за отношението му към украинския президент Юшченко.

Припомняме, Путин употреби жаргонната дума „мазурик" (крадец), коментирайки инцидента на летище Бориспол, когато президентския самолет на Юшченко се повреди и той отлетя за Лвов със самолета, предназначен за визитата на Юлия Тимошенко в Москва.

„Някакъв „мазурик" отмъкна самолета", била репликата на Путин.

Според Тимошенко това не е особен коректно, но Юшченко сам бил давал основания за подобни оценки, коментира украинският премиер.

Когато самият политик задава подобен тон, употребявайки публично грубости и оскърбления към своите партньори или опоненти, той сам открива пътя за подобно отношение към него, отбелязва Тимошенко.

На мен също не ми харесва, когато той нарича премиера на страната си „предател на националните интереси" и „ръка на Москва", отбелязва тя.
В същото време руски наблюдатели коментират, че в конкретния случай Путин е демонстрирал „висок петербургски стил", като по този начин е затвърдил славата си на „познавач на уличния сленг".